perjantai 23. joulukuuta 2016

SYYSLUKUKAUSI 2016

Leipuri-kondiittoriopintojeni ensimmäinen puolivuotinen eli syyslukukausi koostui kahdesta jaksosta, joista ensimmäisessä leivottiin pääasiassa leipää, pullia ja pienimuotoisesti erilaisia leivonnaisia ja kakkuja. 

Toisen jakson aikana olin jo työssäoppimassa kahdessa eri leipomossa, Halmeella Espoon Kauklahdessa ja Ekbergillä Helsingin Bulevardilla. Jauholeipomoissa pääsin tekemään erilaisia leipiä, sämpylöitä, pullia, munkkeja, piirakoita, pasteijoita sekä pipareita ja torttuja. 

Alla hieman koostetta ensimmäisestä jaksosta, kun ahkeroimme koulussa:

18.8.16 Puolukkapiiraita
15.9.16 Marjamoussekakku marenkipohjalla
15.9.16 Mousseissa liian vähän liivatetta tai pieleen mennyt kiille.
15.9.16 Aina ei voi onnistua...
23.9.16. Onneksi joskus myös onnistuu!
23.9.16 Marjamoussekakku pyreekiilteellä ja financier-pohjalla
5.10.16 Tuli tehtyä muutama pikkuleipä.
5.10.16 Herrasväen pikkuleipien pakkausta
10.10.16 Punnuspullien kiillettämistä pektiinillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti