maanantai 20. maaliskuuta 2017

BUDAPEST-LEIVOS



Oman syntymäpäivän kunniaksi leivoin perheelleni ihanan, kermaisen keveän budapest-leivoksen. Budapestin tekemisessä on monia kompastuskiviä: marenki on saatava riittävän kovaksi, jotta muoto pysyy pursotettaessa, paistoajan ja -lämpötilan on oltava oikeat, jotta rullatessa pohja ei halkeile rumasti tai murene täysin käsiin. Onnistuessaan budapest on komea ja suussasulava leivonnainen – lisäksi myös gluteeniton!


Budapest-leivos

POHJA
250 - 270 g valkuaisia
260 g sokeria
80 g hasselpähkinärouhetta
80 g mantelijauhetta
80 g perunajauhoja

TÄYTE
4 dl vispi- tai kuohukermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
2 banaania
500 g mansikoita
1/2 tuoretta ananasta

KORISTELU
tummaa suklaata
tomusokeria

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset – keltuaiset voi käyttää vaikka vaniljakastikkeen tekoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vatkauksen aikana.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele varovasti valkuaisvaahdon joukkoon. 

Laita massa pursotuspussiin ja pursota leivinpaperille noin sormenpaksuisina pötköinä.
Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia (omaani paistoin 23 minuuttia).

Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja kumoa sitten väärinpäin leivinpaperille. 

Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi, paloittele hedelmät ja sekoita keskenään. Levitä täyte hyvin jäähtyneelle pohjalle ja rullaa kuten kääretorttu. 

Koristele tummalla suklaalla ja tomusokerilla. Halutessasi leikkaa valmiiksi 3 - 4 cm:n annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti