lauantai 25. maaliskuuta 2017

MARJAINEN VISPIPUURO


Rauhallisen aamun herkkuaamiainen: vispipuuro. Pääosin mannasuurimoista, vedestä ja marjoista tehty kuohkea puuro säilyy jääkaapissa viikonkin verran – mikäli sitä on silloin vielä jäljellä. Perinteisin vispipuuroon käytetty marja on puolukka, mutta muutkin marjat käyvät: omat lempparini ovat mustikka ja vadelma. Näiden kanssa tarvitsee myös vähemmän sokeria makeuttamiseen kuin esimerkiksi happaman puolukan tai herukoiden kanssa.


Marjainen vispipuuro

7 dl vettä
4 dl marjoja (mustikoita, vadelmia, mansikoita, puolukoita, herukoita)
0,5 dl sokeria
ripaus suolaa
1,25 dl mannasuurimoita

Keitä vettä ja marjoja kymmenen minuuttia. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja keitä hiljalleen kymmenen minuuttia välillä sekoittaen.

Anna valmiin puuron jäähtyä ja vatkaa se sitten sähkövatkaimella tai yleiskoneella (jälkimmäisellä saa kuohkeamman). Nauti kylmänä tai lämpinänä, maidon kanssa tai ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti