sunnuntai 14. toukokuuta 2017

ÄIDILLE SUUKKOJA – ÄITIENPÄIVÄKAKKU




Suukkokakku

POHJA
200 g suklaakeksejä
70 g voita
12 kpl Brunbergin Suukkoja (esim. mansikka, vanilja)
sulaa suklaata

TÄYTE
300 g mansikkasurvosta
4 dl vispikermaa
250 g mascarponea
1 rkl sokeria
6 - 8 liivatelehteä
1 - 2 rkl mansikkamehua, vettä tms.

KORISTELU
tuoreita mansikoita
hyytelösokeria


Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Kaada ja tasoita voi-muruseos 24 cm:n halkaisijan irtopohjavuokaan, jonka pohja ja reunat on suojattu leivinpaperilla. 

Sulata hieman suklaata (esim. tummaa) ja dippaa Suukot siihen. Asettele sitten suukot pohjan päälle tasaisesti ja laita vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen tekemisen ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa mascarpone, vispikerma ja sokeri vaahdoksi yleiskoneella. Lisää vaahdon joukkoon mansikkasurvos. Kuumenna pieni tilkka nestettä (esim. mehua, vettä) kiehuvaksi ja sulata siihen puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen, näin minimoit liivateklimppien syntymisen.

Kaada täyte pohjan ja suukkojen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.

Koristele hyytynyt kakku tuoreilla mansikoilla ja hyytelösokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti