lauantai 6. toukokuuta 2017

MARJAPIIRAKKA


Lämmin ja auringontäyteinen viikko muistutti valollaan kesästä, minkä vuoksi rupesi tekemään mieli perinteistä marjapiirakkaa – aitoa kesäherkkua. Nappasin käteeni Hellapoliisin Kodin Suuren Keittokirjan ja etsin Mamman marjapiiraan ohjeen, jota hieman muuntelin. Tästä yksilöstä tein gluteenittoman, mutta taikinan voi tehdä myös kokonaan tavallisista vehnäjauhoista. Marjat ovat niitä, mitä löytyi pakastimesta: mustikkaa ja vadelmaa. Ihanaa pehmeyttä piirakkaan antaa perinteisen kermaviilin sijasta vaniljajogurtti.


Marjapiirakka

POHJA
150 g juoksevaa rasvaa
1 dl sokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja
(0,5 dl perunajauhoja)
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 kananmuna

TÄYTE
4-5 dl pakastemarjoja (mustikoita, vadelmia, mansikoita)
2 rkl perunajauhoja
2 dl vaniljajogurttia
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
(sokeria maun mukaan, 
happamien marjojen kanssa enemmän)




Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja taputtele taikina halkaisijaltaan 25 cm piirakkavuoan pohjalla (itse tein piirakaan 30-senttiseen vuokaan, jolloin tein pohjan ja täytteen tuplana).

Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia.

Mittaa jäiset marjat kulhoon ja sekoita niihin perunajauho. Levitä marjat pohjan päälle.
Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada marjojen päälle.

Paista 175 – 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes täyte hyytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti